Att skriva om sig själv är aldrig lätt men jag ska här göra ett så tappert försök jag kan. För att gå igenom lite basfakta så är jag 20 år, bor utanför Umeå med sambo, två katter och två hundar samt mina tre hästar som då står uppstallade hos den här hemsidans ägare, (Ewa).

 

 

 

 

 

 

                                                              

Min resa med häst började tidigt, min mor är kroniker när det kommer till häst och hon var ivrig att få köpa en ponny. Förmodligen inte så mycket för min skull utan för hennes. Jag var ju trots allt inte mer än runt halvåret när ponnyn inhandlades så det var inte direkt så att det var jag som tagit initiativ och tjatat.

Hästarna blev från början en självklar del i mitt liv. Lika självklar som andas eller sova. Jag har ofta funderat på hurvida jag egentligen är intresserad eller om jag bara flyter med ett invant mönster. Svaret var verkligen inte självklart men när jag försökte föreställa mig ett liv utan häst kunde jag inte. Hur föreställer man sig sitt liv utan syre eller sömn? Så invant eller inte är hästarna en oumbärlig del av mitt liv och kommer nog med all säkerhet alltid vara.

 

 

Genom min uppväxt har jag haft turen att få träffa otroligt mycket underbara hästar. Förmodligen fler än jag någonsin kommer att komma ihåg men dom har alla tagit sig ett ögonblick att lära mig någonting, för det mesta utan min vetskap. En av de allra viktigaste i mitt minne är dock min gamla ponny Lill peppan, En vit liten welsh korsning som egentligen inte alls var någon barnponny men alltid stod ut med mig och mina påhitt samtidigt som hon uppfostrade mig med omsorg. Ingen kan se så arg ut som hon men inte heller finns det någon ponny som har mer spetsade öron när det kommer till att arbeta på ridbanan. Piaff, skolgalopp, levade You name it, Hon kunde allt och gjorde det mer än gärna om jag skötte mig. Jag förstod inte hur otroligt lottad jag var förän jag stod där och var alldeles för lång för att rida henne och fick mig en kantig oinriden unghäst.

 

Vad gällande unghästarna sen så insåg jag för bara ett litet tag sen att alla hästar som köps in till mig efter Lill peppan har varit unghästar, Inget negativt med det utan tvärt om, att få formas och utvecklas själv tillsammans med med min häst har varit helt fantastiskt och självklart så väldigt lärorikt. Jag har haft den bästa av guidning och hjälp av min mor och samtidigt också haft tillgång till alla de läromästare som hon har i sitt stall.

Ofta har jag ångrat att jag inte tog till vara på alla de möjligheter jag haft mer. Hade jag velat hade jag kunnat vara en helt otrolig ryttare redan men så är ju inte fallet och ju mer man kan desto mer vet man att man inte kan så jag spenderar varje dag med att lära mig en gnutta mer och ta vara på i alla fall en del av det hästarna har att lära mig.