Lemond

Lemond är min nyaste stjärna och för att vara ärlig är hon inte helt min utan jag har fått äran att bli delägare på henne. Hon är ett nioårigt varmblod som fortfarande är mitt uppe i sin karriär på travbanan. Hon har gjort över 100 starter på travet och har idag nästan sprungit in 800 000kr. Jag har fått chansen att hjälpa till och träna henne så utöver hennes vanliga travträning så rids hon flera dagar i veckan i lite kraftskapanderidkonst. Så här får ni i framtiden ta del av hennes träning, utveckling och hurvida det verkar ge några resultat på travbanan. :)

 

Här är ett gäng bilder från hur det kunde se ut i början när jag red henne. Ni får leva med lite suddiga fötter och så :)

Huvudet upp och mycket påskjut är Lemonds melodi :) Det är så bra att ha lite dokumentation att se tillbaka på när man rör sig framåt så man inte glömmer varit. Första gången vi skulle klara av att trava på en stor volt var riktigt spännande men det gick ju det med och det tog inte många veckor så var volter m.m. inte något problem. Hon har verkligen utvecklats riktigt fint.

Visst är hon fin? Inte visste jag tidigare att varmblod var så fina ridhästar samtidigt som så vänliga själar.

 

Här är några fler bilder från när hon är riden en månad eller så mer regelbundet (också dom lite suddiga, Det var en regnig och eländig dag)

 

Som dom säger, Rom byggdes inte på en dag och vi jobbar vidare. Hon har dock fått fler växlar på sin trav vilket syns ganska tydligt. Det är också stor skillnad på igångsättningarna till trav då hon inte längre "kastar" sig iväg in i trav. Kul är det att jobba med travhäst. Jag kan ju också avslöja att hon haft formtopp under sommaren medans jag ridtränat henne men om det beror på träningen eller extra tillskott i form av bete eller båda delar återstår att se. :)

Att rida travhäst är lätt men också så svårt. Att rida trav på Lemond I balans är bland de svåraste jag gjort. Som de flesta vet är många travhästar linjegångare vilket innebär att balansen blir så väldigt skör. En travhäst är inte van att balansera upp en ryttare och därför får jag balansera på henne. Bra balans är en viktig förutsättning för jämn rytm och en jämn rytm är ganska A och O för en travhäst som sagt. På Lemond är det snabba besked om man förhåller sig till henne bra eller inte då hon direkt tar upp huvudet när det blir obalans eller om hon blir trött.

Så tips till er som rider travhäst eller bara ridhäst för den delen: Balans, Balans, Balans, Balans ;)

Startsida