Häst för att utvecklas som människa


Jag, Ewa låter gärna min vita hingst Hallingblåen undervisa mig.
Foto. Linn Orrmalm

Jag vill belysa att det finns alternativa sätt att hantera och umgås med hästar på. Hästar tillsammans med människor är utvecklande för många faser i livet. Hästen som häst tillvaratas och relationen mellan hästen och människan tillåts att utvecklas i en mångfald av riktningar. Varje människas och hästs potential ska tillåtas att komma fram till sin fulla rätt utan "utifrånstyrning". Jag vill därför försöka utesluta tyckande, värderande och kontrollerande ur min undervisning.


Foto. Linn Orrmalm

Från ett eget inifrån perspektiv ska du och hästen utvecklas. Jag vill uppmuntra och hjälpa dig att hitta din "väg". Min fråga blir därför: Vad vill du? EN enkel fråga kan tyckas, men det jag upptäckt genom alla de år jag arbetat med människor och hästar är att många "tror" och "måsten" står i vägen för utveckling.


Foto. Linn Orrmalm

Jag vill att du ska gå MED dig själv i stället för emot dig själv. Jag arbetar med känslor som vägledning. Vad mår du bra av? Vilken sinnesstämning trivs du i? Hur ska du hitta den känslan i dig själv?


Foto. Linn Orrmalm

Samtidigt ska det finnas utmaningar där du själv med de nya insikterna är den som bestämmer om resultatet är till belåtenhet.


Foto. Linn Orrmalm

Vad är du ute efter? Ett förändrat perspektiv öppnar nya möjligheter. Det är i detta som alla de olika ridövningarna blir ett instrument som är till hjälp för dig och hästen.

Vem är du, ja det är något som kommer att visa sig på sikt genom samvaron med hästen. Hur ser framtidsvisionen ut? Sättet du umgås med hästen på är centralt. Vilken är din nuvarande bild av att handha hästar? Den värld vi lever i består av så många "tror" och "måsten", men behövs de verkligen, begränsar de oss inte mer än de hjälper oss?


foto. Viktoria Lindberg

Tänk på saken  utifrån ditt lyckliga perspektiv, glada och lyckliga människor gör världen till en trevlig plats och var nu också medveten om att DU har rätten över ditt liv.

God Jul

 

Tillbaka